Μαζί με το τέλος της πανδημίας έρχεται και η αρχή μιας νέας εποχής ανάκαμψης, ανάτασης και δημιουργίας, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, σε ομιλία του σε διαδικτυακή εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη.

«Μετά από ένα δύσκολο χρόνο, είμαστε, ήδη λίγο πριν το χάραμα της επόμενης μέρας», τόνισε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας πως «ανεβαίνουμε τώρα την τελευταία ανηφόρα του κακοτράχαλου δρόμου της πανδημίας».

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας -που τώρα μοιάζει με συμπιεσμένο ελατήριο- είναι μόλις ένα βήμα μπροστά μας. Ακόμη λοιπόν κι αν απελευθερωθεί σταδιακά, η εκτίναξη δεν θα αργήσει. Η ανάπτυξη θα είναι δυναμική και θα επιταχύνεται προοδευτικά καθώς θα αίρονται οι υγειονομικοί περιορισμοί και θα έρχονται αυξημένοι κοινοτικοί πόροι. Στα επόμενα 6-7 χρόνια, η χώρα μας μπορεί να αντλήσει από τα κοινοτικά ταμεία περίπου 72 δισ. ευρώ (32 από το Ταμείο Ανάκαμψης και 40 από το ΕΣΠΑ). Πρόκειται για ιλιγγιώδη ποσά, τα οποία άμεσα μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη και μεσοπρόθεσμα να αναμορφώσουν τη χώρα. Και αυτό ακριβώς είναι το όραμα το πρόγραμμα, το σχέδιό μας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος δε, στον ρόλο των συλλογικών φορέων του Ελληνισμού, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «στη νέα εποχή, οι Έλληνες έχουμε -όσο ποτέ στο παρελθόν- τη δυνατότητα να μετουσιώσουμε σε απτή πραγματικότητα το όραμα του Οικουμενικού Ελληνισμού» υπογραμμίζοντας πως «μπορούμε και οφείλουμε -τώρα που η τεχνολογία μηδενίζει τις αποστάσεις- να έρθουμε ακόμα πιο κοντά».

Πηγή: patrastimes.gr