Σε “κόκκινο συναγερμό” η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου στα Καλάβρυτα (όχι το γηροκομείο), μετά την εμφάνιση 9 κρουσμάτων covid-19.

Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι κατά τον τακτικό 15θήμερο έλεγχο από το ΕΟΔΥ στους υπαλλήλους των δύο μονάδων του Καλλιμανοπουλείου, εντοπίστηκαν 2 θετικά
rapid test στην νέα μονάδα (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων) Άμεσα έγιναν και τεστ και στους ηλικιωμένους του ιδρύματος όπου εντοπίστηκαν 7 θετικά τεστ. Και τα 9 περιστατικά είναι ασυμπτωματικά.
Οι ηλικιωμένοι που διαπιστώθηκαν θετικοί απομονώθηκαν σε ειδικό χώρο του ιδρύματος ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τους υπόλοιπους τρόφιμους, ενώ οι 2 υπάλληλοι βρίσκονται σε κα’ οίκον καραντίνα.
Αύριο στις 10 το πρωί θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα Καλάβρυτα για μοριακούς ελέγχους.
Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών για τυχόν διασπορά. Στην μονάδα φιλοξενούνται 40 ηλικιωμένοι και εργάζονται 20 εργαζόμενοι
Και οι δύο Μονάδες του Καλλιμανοπουλείου εφαρμόζει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα, με συνεχή τεστ ανά δεκαπενθήμερο και απαγόρευση εισόδου, για την αποφυγή μεταφοράς του ιού εντός του Ιδρύματος.

Πηγή: patrastimes.gr