Την Πέμπτη 25/2 ,  ξανά  όλοι και όλες στα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια από άκρη σ’ άκρη της χώρας και στην Πάτρα στη 13:00 στην Πλ. Γεωργίου, και στο κάλεσμά της η “ΑΝΤΑΡΣΥΑ” Πάτρας, μιλά για ανατροπή του νόμου!

“Ο νόμος έκτρωμα θα ανατραπεί! Οι σχολές να ανοίξουν με όλα τα μέτρα ασφαλείας εδώ και τώρα ! Η νεολαία δεν τρομοκρατείται από την καταστολή και τις διώξεις. Κόντρα στις απαγορεύσεις, την κυβερνητική πολιτική, κόντρα στην συμπολίτευση των αστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, βαδίζουμε αγωνιστικά, ανατρεπτικά με ψηλά το κεφάλι!

Εδώ και μήνες το μόνο που κάνουν είναι να εργαλειοποιούν την πανδημία και την αξιοποιούν  σαν ευκαιρία για την επιβολή μιας καταιγίδας αντιδραστικών νομοθετημάτων σύνθλιψης εκπαιδευτικών, λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων ενώ ταυτόχρονα  τίποτα ουσιαστικό δεν κάνουν για την προάσπιση της υγείας του λαού με τη λήψη μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ κλπ. Χρησιμοποιούν την ίδια αυτή θανατηφόρα πανδημία για να υποβαθμίσουν τις ζωές μας, να αυξήσουν την ανεργία, να ρίξουν τους μισθούς και τις συντάξεις, να φουσκώσουν τα πανιά του εθνικισμού και ρατσισμού, να μας πάρουν πίσω τις πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες.

Τα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου  να πετάξουν έξω από την εκπαίδευση δεκάδες χιλιάδες μαθητές, να διαγράψουν φοιτητές και να κλείσουν σχολές, να γεμίσουν τα πανεπιστήμια αστυνομία  και να τα παραδώσουν στην “αγορά”, εξαφανίζοντας τη δημόσια χρηματοδότηση και πριμοδοτώντας ιδιωτικά συμφέροντα δεν θα γίνουν πράξη .

Δίνουν  30 εκατ. ευρώ για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, αντί να δοθούν αυτά τα χρήματα για την ενίσχυση της  πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και τη λήψη  όλων τα απαραίτητων μέτρων ασφάλειας για να ανοίξουν και πάλι οι Σχολές και τα σχολεία.

Αυξάνουν τους ταξικούς φραγμούς στην είσοδο των παιδιών της εργατικής τάξης στα πανεπιστήμια και να διαγράψουν εργαζόμενους φοιτητές την ίδια στιγμή που πριμοδοτούν τα ιδιωτικά κολέγια που μοιράζουν πτυχία “επί πληρωμή”.

Αυτή η πολιτική βρίσκει απέναντι της την εργατική τάξη και τη νεολαία και ξεσηκώνει αντιδράσεις – Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Όλες και όλοι  στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης  25/2 στην Πλ. Γεωργίου στη 13:00 με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας !

Ο λαός θα κάνει και αυτόν το νόμο αλλά και τα συνολικά τους αντιλαϊκά σχέδια κουρελόχαρτα!

Πηγή: patrastimes.gr