Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας απευθύνει πλατύ κάλεσμα αγώνα και μάχης σε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της πόλης μας. Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, αλλά και τους Αγροτικούς Συλλόγους. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας!

Βρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες και κρίσιμες στιγμές, το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να πάρει έκτακτα μέτρα θωρακίζοντας το λαό και τη χώρα μας, αξιοποιεί την πανδημία για να εφαρμόσει νέα αντιδραστικά μέτρα και για να περάσει στην κυριολεξία τις ανατροπές του αιώνα, με στόχο να πληρώσουν την κρίση πάλι οι εργαζόμενοι. Ετοιμάζει 10ωρο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάσχεση λαϊκής περιουσίας, απαγορεύσεις σε πορείες και απεργίες, χτύπημα τη συνδικαλιστικής δράσης και λειτουργίας των σωματείων.

Το νέο lockdown δεν πρέπει να κλείσει κανένα στόμα, να μην πνίξει καμιά αγωνιστική φωνή, να μην κλειδώσει κανέναν σπίτι του. Η ατομική ευθύνη εργαζομένων, νεολαίας, ανέργων και μικροεπαγγελματιών είναι να συναντηθούμε όλοι μαζί στον αγώνα διεκδικώντας τα αυτονόητα, αυτά που σήμερα έχουμε όλοι εμείς ανάγκη.

  • Γι’ αυτό καλούμε όλους εσάς, τα διοικητικά σας Συμβούλια, τους Συλλόγους σας,  κάθε αγωνιστή συνδικαλιστή για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την απάντηση των εργαζομένων, του λαού μας. Να διεκδικήσουμε ζωή και όχι επιβίωση. Για να πάρουμε ανάσα!
  • Σας καλούμε όλους σε Σύσκεψη, τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη, 6:30 το απόγευμα, στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, με θέμα την οργάνωση και προετοιμασία της Απεργίας, τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της υγείας του λαού. 

Στη σύσκεψη θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της σύσκεψης. 

Πηγή: patrastimes.gr