Κάλεσμα απευθύνει η “ΑΝΤΑΡΣΥΑ” Πάτρας για την σημερινή κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου, τονίζοντας στην σχετική ανακοίινωσή της:

“Σήμερα Σάββατο 6 Φλεβάρη 12:00  στην πλατεία Γεωργίου  όπως και σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας  δίνουμε δυναμικό παρόν και   υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στους αγώνες  !

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες, σε αντίθεση με το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με την απαγόρευση της  κυκλοφορίας και την ποινικοποίηση της πολιτικής και κινηματικής δράσης.

Απαιτούμε να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες για κινητοποιήσεις. Καταδικάζουμε  την εκμετάλλευση και αξιοποίηση της πανδημίας ως πρόσχημα  για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα της νεολαίας να παλεύει για την ζωή και το μέλλον της. Δηλώνουμε την ριζική αντίθεσή μας στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την “ελεγχόμενη είσοδο” στους χώρους των πανεπιστημίων , στις κάμερες, στην αστυνομική βία και τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, στις συλλήψεις και τις προσαγωγές.

Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ο έλεγχος των μετακινήσεων και τα πρόστιμα για όλο τον πληθυσμό είναι το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο στήνεται το αντιδημοκρατικό καθεστώς για μόνιμη απαγόρευση των κινητοποιήσεων, παραβιάζοντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε όλους και όλες να δώσουν το παρόν για να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Στις 6 Φλεβάρη και όποτε και για όσο χρειαστεί θα είμαστε στους δρόμους !

·     Όχι στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων στην απαγόρευση της  κυκλοφορίας & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης.

·     Να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.

·     Όχι την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα  για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

Μαζί στον αγώνα – Μαζί στην υπεράσπιση – Δύναμη μας η αλληλεγγύη και το δίκιο του λαού!”

Πηγή: patrastimes.gr