Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας θα συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλούν σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες για το προσφυγικό μεταναστευτικό το Σάββατο 20 Ιούνη, στις 12:00 μ.μ. στη πλατεία Γεωργίου.

  • «ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
  • ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας στηρίζει τη συγκέντρωση που καλούν σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες για το προσφυγικό μεταναστευτικό το Σάββατο 20 Ιούνη, στις 12:00 μ.μ. στη πλατεία Γεωργίου.

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για την έξωση χιλιάδων προσφύγων ακόμα και με αστυνομικές επιχειρήσεις. Οι κινήσεις αυτές »νομιμοποιούνται» από σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε την περίοδο της καραντίνας, κατά την οποία οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες υποχρεώνονται σε 30 ημέρες από την ημερομηνία της απόφασης αναγνώρισης της ιδιότητας του πρόσφυγα να φύγουν από τους χώρους που έμεναν.

Η Κυβέρνηση, λοιπόν, πετάει κυριολεκτικά στο δρόμο αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους, αφού διακόπτει ακόμα και το επίδομα στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, βυθίζοντάς τους ακόμα πιο βαθιά στην εξαθλίωση. Και όλα αυτά για να αποτρέψουν την έλευση νέων προσφύγων καθιστώντας τη ζωή τους αβίωτη, οδηγώντας τους ουκ ολίγες φορές στην απελπισία, αυτοκτονίες, αλλά και θανάτους από δυστυχήματα και επιθέσεις. Παράλληλα, δημιουργεί θύματα από τα κυκλώματα εκμετάλλευσης και βίας που αναπτύσσονται με ευθύνη της στα διάφορα στρατόπεδα.

Τα ψέματα της Κυβέρνησης ότι το μέτρο των εξώσεων αποβλέπει στην αποσυμφόρηση των στρατοπέδων στα νησιά του Αιγαίου, όπου οι πρόσφυγες επιβιώνουν εγκλωβισμένοι, υπερσυνωστιμένοι και φυλακισμένοι επί μήνες δεν πείθουν κανέναν. Ας μην ξεχνάμε ότι την περίοδο των μέτρων της πανδημίας όρισε τους χώρους που θα κατασκευαστούν από τους εθνικούς εργολάβους οι νέες κλειστές φυλακές για τους πρόσφυγες στα νησιά και ταυτόχρονα ανακοίνωσε τη μείωση των χώρων διαμονής τους και στην ηπειρωτικήΕλλάδα.

Αυτή η πολιτική της Ν.Δ. πάτησε πάνω στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που εφάρμοσε και ο ΣΥΡΙΖΑ για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά αποκομμένους από τις κατοικημένες περιοχές. Η ίδια Κυβέρνηση που αναγορεύει τους πρόσφυγες σε εχθρούς και εισβολείς, συνεχίζει τη στήριξη των στρατιωτικών-πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ ενάντια σε χώρες που σπαράσσονται από πολέμους και οπλίζει τα χέρια των ναζιστών που καίνε ξενοδοχεία και δομές για πρόσφυγες.

Η πολιτική αυτή είναι εγκληματική για τους πρόσφυγες, επικίνδυνη για το λαό μας και αδιέξοδη. Με κοινούς αγώνες ντόπιων και προσφύγων πρέπει να υψώσουμε τείχος αντίστασης και αλληλεγγύης για να ηττηθούν τα σχέδια των εξώσεων και συνολικά η αντιπροσφυγική πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ.
Παλεύουμε για:

• Διαμονή σε κατοικίες με αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης μέσα στις πόλεις και τα χωριά μας.

• Άσυλο για όλα τα θύματα των πολέμων και των διώξεων. Ελεύθερη μετακίνηση σε όποια περιοχή ή χώρα θέλουν να μείνουν.

• Όχι σε απελάσεις, επαναπροωθήσεις, απωθήσεις.

• Ελευθερίες και πρόσβαση στην υγεία, την παιδεία, την εργασία, την πρόνοια με ίσα δικαιώματα.

• Καμιά συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

• Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 μμ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.»

Πηγή: patrastimes.gr