Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί κάθε συνδικάτο, συνδικαλιστή, εργαζόμενο, από κάθε κλάδο, όλους τους φορείς που συνυπογράφουν την Επείγουσα Ανοιχτή Επιστολή του ΕΚΠ, όλο τον Πατραϊκό λαό σε πανστρατιά και κινητοποίηση για το δικαίωμα στην Υγεία, στην ζωή!

“Τώρα να δώσουμε την δική μας μάχη στο πλευρό των υγειονομικών μας, για την ζωή και την υγεία των εργαζομένων, για την ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα των παιδιών μας. Να μην χαθεί ώρα. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ του ιδιωτικού τομέα Υγείας!

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης, γιατί ενώ χάνονται καθημερινά δεκάδες ζωές συνανθρώπων μας, συνεχίζει να αδιαφορεί για τα άμεσα αιτήματα 86 σωματείων, συλλόγων και φορέων της Πάτρας που όλο αυτό το διάστημα απαιτούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της ζωής και της υγείας μας.

Το λέμε για ακόμη μια φορά!

Η κατάσταση είναι πλέον τραγική και επικίνδυνη στα Νοσοκομεία της Πάτρας και ενέχει κινδύνους για την ίδια τη νοσηλεία των ασθενών.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην τελευταία συνάντηση της Διοίκησης του ΕΚ Πάτρας με το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Στη συνάντηση οι συνάδελφοι υγειονομικοί για ακόμη μια φορά, με αγωνία, μας μετέφεραν τις τεράστιες ελλείψεις του Νοσοκομείου σε προσωπικό και εξοπλισμό, την αδυναμία του να καλύψει άλλες ανάγκες, αφού έχει πια μετατραπεί σε νοσοκομείο μίας νόσου, το κλείσιμο χειρουργείων και σημαντικών μονάδων, καθώς και την έλλειψη μονάδων ΜΕΘ.

Η Διοίκηση του ΕΚΠ στέκεται στο πλευρό τους και στηρίζει με κάθε τρόπο την υπερπροσπάθεια που κάνουν καθημερινά, και με τεράστιες ελλείψεις, για να ανταποκριθούν στον δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι διεκδικήσεις τους είναι και δικός μας αγώνας, είναι αιτήματα που από την πρώτη στιγμή το ΕΚΠ έβαλε σε προτεραιότητα και απαίτησε την άμεση υλοποίησή τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την 6η ΥΠΕ που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση να προχωρήσουν στην άμεση υλοποίηση των αιτημάτων τους, που έχουν να κάνουν και με τις άμεσες διεκδικήσεις όλων των φορέων, σωματείων και συλλόγων της Πάτρας που υπογράφουν την Επείγουσα Ανοιχτή Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Οι ώρες είναι κρίσιμες. 

Οι ώρες που χάνονται είναι ανθρώπινες ζωές!

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο έγκλημα.

  • ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 6:00ΜΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για την ζωή, την υγεία 

και τα δικαιώματα του λαού!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού Θεραπευτηρίου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων χωρίς καμία αποζημίωση και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και του εμβολιασμού.
  • Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό στα τρία νοσοκομεία της πόλης μας.
  • Να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Άμεση δημιουργία κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής με βάση και τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.”

Πηγή: patrastimes.gr