“Το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθεί κι άλλο η επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου εκτρώματος για τα Εργασιακά, με γοργό βηματισμό ετοιμάζει νέο σαρωτικό χτύπημα στην επικουρική Ασφάλιση”, όπως τονίζει σε ανακοίνωση κάλεσμα για σύσκεψη σωματείων η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, προσθέτοντας:

Εν μέσω καλοκαιριού και πανδημίας ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή για ψήφιση νομοσχέδιο που ανάβει το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής Ασφάλισης, θέτοντας στην λοταρία του χρηματιστηριακού τζόγου τις επικουρικές συντάξεις.

Η πείρα από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Πάτρα με μπροστάρη το ΕΚ, η μαχητική παρέμβαση και δράση δεκάδων σωματείων διαμορφώνει σήμερα νέες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων αγώνων! Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι και με νέες δυνάμεις που μπήκαν στον αγώνα, γράφτηκαν στα συνδικάτα. Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη. Ξεκαθαρίζουμε ότι θα έχει την τύχη άλλων αντεργατικών νόμων και αντιλαϊκών μέτρων που κάτω από την πίεση των αγώνων των εργαζομένων έμειναν στα χαρτιά.

Καλούμε τις Διοικήσεις όλων των συνδικάτων σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, τους εργαζόμενους της πόλης, όλους τους συναδέλφους μας να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που διοργανώνει το ΕΚΠ τη Δευτέρα 19 Ιούλη, στις 7:30μμ, στην Πλατεία στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρας (Φιλλίπου Ολυμπιάδος και Μιλήτου). 

Η κλιμάκωση της επίθεσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, τα απανωτά χτυπήματα πάνω σε δικαιώματα και κατακτήσεις, η αντιλαϊκή επίθεση σε όλες τις πτυχές τις ζωής μας δεν επιτρέπουν σε κανέναν να έχει ψευδαισθήσεις ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν χωρίς να πάρουμε στα ίδια μας τα χέρια την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας, χωρίς να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών των δικών μας και των οικογενειών μας.

Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για πιο μεγάλους, πιο μαζικούς, πιο αποφασιστικούς αγώνες, τέτοιους που να κάνουν την μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους της να βλέπουν  εφιάλτες.

Πηγή: patrastimes.gr