Μέρες τώρα, είχε τεθεί υπό διακριτική επιτήρηση από τους αστυνομικούς του τμήματος Ορχομενού το σπίτι δύο Ελλήνων σε περιοχή της Βοιωτίας, καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν ότι επιδίδονταν στην καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης την οποία διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή.

Τελικά αποφασίστηκε να γίνει έφοδος στο σπίτι, όπου ακινητοποιήθηκαν οι ένοικοι και οι αστυνομικοί «χτένισαν» όλους τους χώρους. Εκεί ανακάλυψαν στην σοφίτα του σπιτιού μια ντουλάπα, μέσα στην οποία ήταν εγκατεστημένο ένα εργαστήριο εξοπλισμένο με λάμπα και θερμάστρα, όπου υπήρχε ένα φυτώριο με έξι δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 16 εκατοστών φυτεμένα σε πλαστικό σπορόφυτο δίσκο.

Επιπλέον, στον χώρο βρέθηκαν συσκευασίες λιπασμάτων και φυτοχώματος και δυο σύριγγες κατάλληλες για την μέτρηση της λίπανσης των φυτών, 19,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δυο μεταλλικοί τρίφτες και ένα πλαστικό κουτί με υπολείμματα κάνναβης.

Οι δράστες συνελήφθησαν, στην κατοχή τους κατασχέθηκαν μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης taser και 860 ευρώ και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς κατηγορούμενοι για καλλιέργεια ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Πηγή: patrastimes.gr