Στα χέρια των αστυνομικών του τοπικού τμήματος έπεσε ένας νεαρός Έλληνας κάτοικος της Κω, όταν διαπιστώθηκε έπειτα από έρευνα ότι είχε αναπτύξει μέσα σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη καλλιέργεια κάνναβης εσωτερικού τύπου με αρκετά αποδοτική παραγωγή.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο κτίσμα, το μεσημέρι της Τετάρτης, βρήκαν τη μίνι φυτεία με τα έξι δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε τα οποία κατέσχεσαν μαζί με τον καλλιεργητικό εξοπλισμό, καθώς και πέντε γυάλινα βάζα στα οποία ο 29χρονος φύλαγε ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 555,9 γραμμαρίων. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, που του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Χασισοφυτείες σε Θεσσαλονίκη, Σύρο και Χαλκιδική

Ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών της Δίωξης Ναρκωτικών που συνόδευε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κιλκίς στην έρευνα την οποία έκαναν στο σπίτι ενός ζευγαριού Ελλήνων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, τους οδήγησε στην φυτεία με τα δέκα δενδρύλλια κάνναβης ύψους δυο μέτρων που καλλιεργούσαν σε ένα ρέμα κοντά στο οίκημα. Στο σπίτι βρέθηκε μόνο η γυναίκα που συνελήφθη, ενός σε βάρος του άνδρα σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Στο αγροτεμάχιό του καλλιεργούσε έξι δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,23 μέτρου και στο σπίτι του είχε βάλει να αποξηρανθούν άλλα τρία τα οποία είχε ξεριζώσει από τη μίνι φυτεία του, ένας 41χρονος ο οποίος συνελήφθη αρχικά στη Σύρο επειδή είχε πάνω του ένα… τσιγαριλίκι! Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ερμούπολης βρήκαν και τα δενδρύλλια και τον οδήγησαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου με την κατηγορία της καλλιέργειας ναρκωτικών.

Στο αγρόκτημα ιδιοκτησίας ενός Έλληνα σε περιοχή της Χαλκιδικής έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πολυγύρου και εντόπισαν εννέα δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,80 μέτρου τα οποία καλλιεργούσε, ενώ κατέσχεσαν και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 95 γραμμαρίων. Ο άνδρας συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής με κατηγορίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας μία γυναίκα που καλλιεργούσε στον κήπο της κατοικίας της δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,90 και 2,20 μέτρων, ενώ στο σπίτι κατασχέθηκε αποξηραμένη κάνναβη βάρους 3,1 γραμμαρίων.

Πηγή: patrastimes.gr