Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Nίκος Καπραβέλος σημείωσε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, όσο αφορά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, «αλλά ο δείκτης θανάτων είναι στενάχωρος».

Χτύπησε καμπανάνι για τους ανεμβολίαστους, τονίζοντας πως όσοι μπήκαν στις ΜΕΘ δεν ήταν εμβολιασμένοι. «Είναι συγκλονιστική η εμπειρία μας εδώ στο νοσοκομείο».

Ο εμβολιασμένος δεν κινδυνεύει

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Open, o εμβολιασμένος δεν κινδυνεύει. «Ο ανεμβολίαστος μπορεί να χάσει τη ζωή του. Μην περιμένουν άλλο». «Είναι μεγάλη η ανησυχία που έχουμε για τις μεταλλάξεις. Το βρετανικό στέλεχος μας προκάλεσε καταστροφή. Και ο Δέλτα θα μας προκαλέσει νέα καταστροφή. Τα μισά κρούσματα στο Ισραήλ είναι από ινδική μετάλλαξη σε εμβολιασμένους» είπε αναφορικά με τον κίνδυνο των μεταλλάξεων, ενώ σημείωσε ότι η ινδική μετάλλαξη προσβάλλει κυρίως τους νέους.

«Να τηρούμε τα μέτρα ακόμη, ειδικά το καλοκαίρι που επικρατεί η Δέλτα» σημείωσε ενώ σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να φοράμε μάσκες ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

«Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός σε όλους» τόνισε ο κ. Καπραβέλος, διαφορετικά το τέταρτο κύμα θα είναι αναπόφευκτο αν προχωρήσουμε τόσο χαλαρά, όπως είπε. «Είναι ανήθικη η στάση του ανεμβολίαστου! Μολύνει τον διπλανό του».

Η Κική Σονίδου, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ότι υπήρξε μια χαλάρωση που ευθύνεται για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων. «Εξαιτίας του Δ και του Δ plus. Είχαμε 35.304 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαμε πάνω από 25 μεταλλάξεις. Είναι αποτρεπτικοί οι περιορισμοί για να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα» σημείωσε.

Πηγή: patrastimes.gr