«Σαν τον κλέφτη, ο υπουργός των εφοπλιστών έφερε τροπολογία στο παρά πέντε και είχε και το θράσος να την υπερασπιστεί κιόλας», κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος για τις διατάξεις του υπουργείου Ναυτιλίας που κατατέθηκαν στη Βουλή.

«Καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση. Οι τροπολογίες για τους ναυτεργάτες και το ναυτεργατικό κίνημα δεν έχουν κανένα έκτακτο χαρακτήρα και πρέπει να τις μπλοκάρει ο Πρόεδρος της Βουλής», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και προειδοποίησε τον Γιάννη Πλακιωτάκη ότι θα βρει απέναντί του το ναυτεργατικό κίνημα.

«Δεν φτάνουν τα σκανδαλώδη προνόμια που έχουν δοθεί στους εφοπλιστές, με την τροπολογία υλοποιείτε την σταθερή επιδίωξη των εφοπλιστών για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Σήμερα στην Ποντοπόρο ναυτιλία, αύριο και στους υπόλοιπους κλάδους της ναυτιλίας», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες γαλέρας και ούτε περισσότερες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν ούτε και περισσότεροι Έλληνες ναυτεργάτες θα δουλεύουν στα πλοία, αλλά θα είναι χειρότερες οι αμοιβές και οι συνθήκες εργασίας. «Σπέρνει ανέμους η κυβέρνηση και θα θερίσει θύελλες. Οι ναυτεργάτες δεν θα αφήσουν αναπάντητη τη συγκεκριμένη πρόκληση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Πηγή: patrastimes.gr