Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, εν μέσω της πανδημίας, υπογράμμισε μιλώντας στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Καστανίδης. Όπως είπε, παραπάνω από 500 άτομα του υγειονομικου προσωπικού έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό. Επισημαίνοντας παράλληλα, ότι η κατάσταση είναι τρομερά ασφυκτική στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα πολλά περιστατικά, εκτός COVID, να μην εξυπηρετούνται όπως θα έπρεπε.

Κομβικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, είναι μεταξύ άλλων σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη και ο συνωστισμός στα ΜΜΜ. «Ήταν μια εστία υπερ μετάδοσης σοβαρής και δεν είδαμε κανένα μέτρο αποσυμφόρησης», σχολίασε.

Καταγγέλλοντας τη μικρή παρουσία εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στα ΜΜΕ, επικαλέστηκε έρευνα του ΚΙΝΑΛ, που επιβεβαιώνει τις σχετικές επικρίσεις προς το ΕΣΡ. Αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΕΣΡ, λέγοντας ότι, πρώτη φορά βλέπει να μένει ένας άνθρωπος «ενεός» ενώ του καταλογίζουν ότι δεν μπορεί να ελέγξει τέτοια φαινόμενα που πλήττουν την πολυφωνία.

Μιλώντας για τα εσωτερικά του κόμματος του και απαντώντας στην ερώτηση, γιατί δεν ανεβαίνουν τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Καστανίδης άφησε εμμέσως μια αιχμή λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το προβλημα δεν ειναι μετρολογια που ειναι χρησιμη αλλα η ιδεολογια και πρεπει να προβληθει το ταυτοτικο ζητημα».

Πηγή: patrastimes.gr