Κλιμάκιο αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας από τη Ρόδο μετέβη στο Καστελόριζο και ερευνά την υπόθεση δολιοφθοράς από άτομο ή άτομα που έριξαν κόκκινη μπογιά πάνω σε ελληνική σημαία που είναι ζωγραφισμένη σε βράχια. Το κλιμάκιο των αστυνομικών αναζητά μαρτυρίες για το περιστατικό που ενδεχομένως ήταν συντονισμένο και με άλλη προκλητική ενέργεια. Πρόκειται για την πτήση drone που κατά πληροφορίες απογειώθηκε από το Κας της Τουρκίας και έφτασε μέχρι το Καστελόριζο για να παίξει από ηχεία τον τουρκικό εθνικό ύμνο και σειρήνες πολέμου.

Η Κρατική Ασφάλεια, πάντως, εστιάζει στο περιστατικό με τις μπογιές, καθώς όσον αφορά στο drone είναι σχετικά ξεκάθαρο ότι ο χειριστής του δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος. Όσον αφορά στις μπογιές πάνω στην ελληνική σημαία, οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το σενάριο το κόκκινο χρώμα να εκτοξεύτηκε από drone (όπως είχε ειπωθεί αρχικά στα ΜΜΕ). Επίσης, θεωρούν λιγότερο πιθανό οι μπογιές να εκτοξεύτηκαν από Τούρκους που έκαναν καταδρομική «επίσκεψη» διά θαλάσσης στο Καστελόριζο για να προκαλέσουν.

Πιθανότερο θεωρούν το σενάριο η ενέργεια να έγινε από κάποιον ιδιώτη που μετέβη στο σημείο όπου βρίσκεται η ελληνική σημαία πάνω στα βράχια, έριξε τη μπογιά και εξαφανίστηκε. Ο δράστης ή οι δράστες πιθανότατα εκτόξευσαν τη μπογιά τα ξημερώματα του Σαββάτου, πριν ακόμα ξημερώσει και βγει ο ήλιος. Το ερώτημα πάνω σε αυτό το σενάριο είναι εάν ιδιώτης που βρισκόταν στο νησί είχε επικοινωνία με άλλα άτομα που βρίσκονταν στα τουρκικά παράλια και χειρίζονταν το drone.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλα τα σενάρια εξετάζονται.

Πηγή: patrastimes.gr