Η Μισέλ Ομπάμα κάλεσε τις εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ, όπως το Twitter και το Facebook, να δείξουν πραγματικό πατριωτισμό και να «αποκλείσουν» μόνιμα τον Ντόναλντ Τραμπ από τις πλατφόρμες τους, προκειμένου να μπει ένα φρένο στην τερατώδη συμπεριφορά του.

Λύνοντας τη σιωπή της σχεδόν ένα 24ωρο μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο και τις σκηνές που «έκαναν την καρδιά της να ραγίσει» η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δημοσίευσε μια δήλωση-καταπέλτη για τον Τραμπ, που σύμφωνα με την ίδια ενθάρρυνε και προκάλεσε αυτήν την «βεβήλωση του κέντρου της αμερικανικής κυβέρνησης».

Όπως επισήμανε η Μισέλ Ομπάμα, ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος φέρεται σαν μωρό και δεν έχει κανένα ίχνος πατριωτισμού μέσα του. Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για έναν άνδρα που είναι πρόθυμος να κάψει τη δημοκρατία για τους εγωιστικούς του σκοπούς.

«Όπως όλοι σας, παρακολούθησα μια συμμορία (οργανωμένη, βίαιη και οργισμένη μετά την ήττα στις εκλογές) να πολιορκεί το Καπιτώλιο… Έστησαν κρεμάλες. Κυμάτιζαν περήφανα την προδοτική σημαία της Συνομοσπονδίας στις αίθουσες του κτιρίου. Βεβήλωσαν το κέντρο της Αμερικανικής Κυβέρνησης», γράφει μεταξύ άλλων στη δήλωσή της η Μισέλ Ομπάμα.

Το χάος, όπως υπογραμμίζει, ήταν η εκπλήρωση της επιθυμίας ενός προέδρου που δεν μπορεί να αποδεχτεί τις αποτυχίες του, ενώ η ευθύνη βαραίνει και το κόμμα του και τα μέσα που τον επευφημούσαν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν συνέπειες όπως αυτή.

Η συγγραφέας του «Becoming» συνέκρινε την αδύναμη ανταπόκριση της αστυνομίας ενάντια στους εισβολείς του Καπιτωλίου με την επιθετική και βίαιη καταστολή των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter το περασμένο καλοκαίρι.

Επίσης κάλεσε τους πολιτικούς και την Σίλικον Βάλεϊ να λάβουν επιτέλους μέτρα: «Είναι ώρα οι εταιρείες αυτές να κάνουν ένα βήμα παραπέρα, αποκλείοντας μόνιμα αυτόν τον άνδρα από τις πλατφόρμες τους και θεσπίζοντας πολιτικές που θα αποτρέπουν τη χρήση της τεχνολογίας τους από πολιτικούς ηγέτες με στόχο την πυροδότηση εξεγέρσεων».

Πηγή: patrastimes.gr