Σημαντικές είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν, κυρίως στα εσπεριδοειδή, από την χθεσινή δυνατή βροχόπτωση, τον ισχυρό άνεμο, αλλά και το χαλάζι, που έπληξε τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Συγκεκριμένα από την βροχή ξεχείλισαν χείμαρροι στα Μακρίσια, στα Καλυβάκια και στο Κάτω Σαμικό, με αποτέλεσμα το νερό να μπει μέσα στις καλλιέργειες και να έχουμε μεγάλες ζημιές σε όσα πορτοκάλια είχαν μείνει πάνω στα δέντρα.

portokalia

Αυτή η καταστροφή φέρνει και πάλι σε απόγνωση τους παραγωγούς, που βλέπουν τον κόπο τους να κινδυνεύει να πάει χαμένος για μία ακόμη φορά. Πέρα από την δυνατή βροχή που οδήγησε στο να … φουσκώσουν τα ρέματα της περιοχής, είχαμε στο Κάτω Σαμικό και δυνατό αέρα που έριξε από τα δένδρα τα πορτοκάλια, τα οποία έπεσαν στο έδαφος και δημιούργησαν ένα πυκνό στρώμα.

Παναγιώτης Γριβάκης : Το νερό δεν πρόλαβε να φύγει με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί μέσα στις καλλιέργειες»

Για τα χθεσινά προβλήματα στον δήμο ο κος Παναγιώτης Γριβάκης αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το νερό που έπεσε ήταν αρκετό και δεν πρόλαβε να φύγει από κάπου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτεί μέσα στις καλλιέργειες και να γίνει τελικά η ζημιά.

patrisnews.com

Πηγή: patrastimes.gr