«Είδαμε τον πρωθυπουργό να πηγαίνει με ελικόπτερο στην παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη, τον ξεχώριζε έδειχνε υπερβάλλουσα εκτίμηση», δήλωσε στον “ΘΕΜΑ 104,6” ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι ο πρωθυπουργός δεν εμπλέκεται σε κάτι, παρά μόνο γιατί ξεχώριζε ως εκλεκτό του τον κ. Λιγνάδη και τον διόρισε καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο.

Όσον αφορά για την πολιτική ευθύνη, σημείωσε ότι αυτή βαρύνει τον πρωθυπουργό και εντοπίζεται στο ότι η κυβέρνηση του, προχώρησε σε μια πολιτική επιλογή εκτός διαγωνισμού και ανέδειξε τον κ. Λιγνάδη ως δικό της άνθρωπο, καθώς έτσι διορίστηκε στο Εθνικό Θέατρο. «Μοιραία γίνεται κριτική», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπήρχε προφανές θέμα, όπως υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος, διότι έπρεπε να διερευνηθούν οι καταγγελίες από το υπουργείο αλλά και τη Δικαιοσύνη. Και αυτό, διότι το υπουργείο Πολιτισμού, διερευνά στο πλαίσιο εποπτείας του Εθνικού Θεάτρου.

Όσον αφορά για την πολιτική διάσταση του θέματος, σημείωσε ότι επειδή εμπλέκονται ζητήματα ιδιωτικής εξουσίας σε ένα σύστημα εργασιακό και στοιχεία πολιτικής προστασίας, παίρνει αυτομάτως στοιχεία πολιτικά. «Σε όλες τις κρίσιμες υποθέσεις του #metoo ερευνάται κατά πόσο χρησιμοποιήθηκε η εξουσία που είχε ο συγκεκριμένος για να μπορέσει να εκβιάσει ή να εξαναγκάσει. Αυτό, είναι θέμα πολιτικής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: patrastimes.gr