Αναταράξεις και πολλά …Γαλλικά έχει προκαλέσει στις τάξεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας η διαταγή που εστάλη με την οποία στην ουσία, εάν κάποιος θέλει να παραμείνει στην υπηρεσία και να μην μετακινηθεί, θα πρέπει να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να εμβολιαστούν όλοι οι πυροσβέστες και στη Δυτική Ελλάδα και το ύφος της διαταγής, είναι η αιτία που σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία επικρατεί αναβρασμός, ενώ ήδη ετοιμάζεται «τσουνάμι» αντιδράσεων.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον max fm, ο πρόεδρος των πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Φερτάκης, χαρακτήρισε αδιανόητη την διαδικασία και το περιεχόμενο της διαταγής, ενώ αποκάλυψε πως επί της ουσίας για την περιοχή μας αυτή είναι τουλάχιστον ανεδαφική και μόνο ως εκφοβιστική μπορεί να εκληφθεί, αφού οι πυροσβέστες που υπηρετούν στη Δυτική Ελλάδα ήδη έχουν εμβολιαστεί ή περιμένουν να εμβολιαστούν σε ποσοστό που ξεπερνά το 95%

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής από τα  525 άτομα που υπηρετούν στη Δυτική Ελλάδα, τα 210 έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις , 189  έχουν κάνει την πρώτη δόση και αναμένουν να κάνουν την δεύτερη, ενώ  άλλα 100 έχουν δηλώσει πως θα κάνουν εμβόλιο και περιμένουν την ημερομηνία του ραντεβού τους.

Ουσιαστικά σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας δεν έχουν εκφράσει επιθυμία να εμβολιαστούν – χωρίς να σημαίνει ότι είναι αρνητές – 26 άτομα.

Το γεγονός αυτό και μόνο – είπε ο κ. Φερτάκης – δείχνει, πως η πυροσβεστική επελέγη προκειμένου να καταγραφούν αντιδράσεις σε σχέση με το σενάριο για να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε όλο το δημόσιο τομέα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΦΕΡΤΑΚΗ ΕΔΩΠηγή: patrastimes.gr