Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία πρότεινε ως πιθανούς διαδόχους του Μέλο Περέιρα, είτε τον Άγγλο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, είτε τον Σουηδό Πέτερ Φρέιντφελτ.

Αμφότεροι υπήρξαν επί σειρά ετών κορυφαίοι διαιτητές, με συμμετοχές σε τελικές φάσεις Μουντιάλ και EURO, ενώ ο Κλάτενμπεργκ «σφύριξε» και τον τελικό του Champions League το 2016, ενώ ο Φρέιντφελτ τον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2008.

Οι δύο υποψήφιοι θα περάσουν από την αξιολόγηση της «ομάδας εργασίας» και η τελική εκλογή του νέου προέδρου της ΚΕΔ θα γίνει την προσεχή Παρασκευή (17/7), με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ.

Στις συζητήσεις συμμετέχουν, εκ μέρους της ΑΕΚ ο α΄ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μηνάς Λυσάνδρου, εκ μέρους του Ολυμπιακού η γενική διευθύντρια Ευαγγελία Σουλούκου, εκ μέρους του Παναθηναϊκού ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλαφούζος και εκ μέρους του ΠΑΟΚ ο α΄ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Στην «ομάδα εργασίας» μετέχουν οι πρόεδροι της ΕΠΟ και της Super League, Βαγγέλης Γραμμένος και Λεωνίδας Μπουτσικάρης, όπως και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ, ως παρατηρητής.

Πηγή: patrastimes.gr