Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού και να κάνει αποδεκτές τις τροπολογίες της Χαριλάου Τρικούπη που προβλέπουν:

  • Ένταξη των υγειονομικών του δημοσίου και των ανθρώπων της πρώτης γραμμής στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως ισχύει για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
  • Καταβολή ενός μισθού ως συμβολική και ελάχιστη αναγνώριση του τιτάνιου έργου τους και της προσφοράς τους.
  • Χαρακτηρισμό του covid-19 ως επαγγελματική ασθένεια, προκειμένου να δικαιούνται ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλοι οι παθόντες στην εργασία ή εξαιτίας αυτής στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  • Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών σε όλες τις μονάδες υγείας και κοινωνικής φροντίδας, αφού η αύξηση των αναγκών για περισσότερες, με το σημερινό φορολογικό, επιβαρύνει υπέρμετρα και αδίκως, όλους όσους τις πραγματοποιούν».

Βασικά σημεία της παρέμβασης του στη Βουλή:

Κριτική στην Κυβέρνηση

Η πανδημία κτύπησε με δραματικό τρόπο το καμπανάκι: Βάλτε σε πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και την στήριξη του ΕΣΥ και γενικότερα του κοινωνικού κράτους. Όχι γιατί είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ αλλά γιατί είναι αδήριτη ανάγκη» ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου για να προσθέσει «Η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν ακολούθησε αυτό το δρόμο, χωρίς λειτουργικό σχέδιο, προχώρησε με προχειρότητα, μπαλώματα, διευθετήσεις χαμηλής αποτελεσματικότητας και γενικότερα πολιτικές του «βλέποντας και κάνοντας» και του «ράβε-ξήλωνε». Δεν αξιοποίησε την εμπειρία του α΄ lockdown, εφησύχασε, δεν προετοίμασε την χώρα με ένα ασφαλές άνοιγμα και έγινε αναπόφευκτο το δεύτερο lockdown. Η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά πρόσφατα αναφέρθηκε στην Βουλή σε πληθώρα δηλώσεων, πράξεων και παραλείψεων που αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της πανδημίας.

Στο θέμα των εμβολίων

Χρειάζεται ανασχεδιασμός και προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, από την παραλαβή, τη διανομή και τα κέντρα εμβολιασμού, μέχρι την οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού, την τεχνική υποστήριξη κλπ.

Αξιοποίηση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Είμαστε υπέρ της παγίωσης μίας σταθερής ροής ιδιωτικών δωρεών που θα λειτουργεί συμπληρωματικά στις δαπάνες για την δημόσια υγεία του κρατικού προϋπολογισμού και στο ΕΣΠΑ. Για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση τους απαιτείται η σύσταση ενός μόνιμου αξιοκρατικού και αξιόπιστου οργανισμού ή μίας ανεξάρτητης αρχής που θα μεριμνά για την ορθολογική, ισόρροπη και δίκαιη κατανομή τους, με προτεραιότητα εκεί που το ΕΣΥ πάσχει περισσότερο.

Ένα σχέδιο ανθρωποκεντρικής προόδου, με βιώσιμη ανάπτυξη και σύγχρονο κοινωνικό κράτος.

Αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία, για αυτό αγωνίζεται το Κίνημα Αλλαγής χωρίς κομματικές παρωπίδες και σκοπιμότητες που χαρακτηρίζουν την Κυβέρνηση αλλά και την αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση».

Πηγή: patrastimes.gr