Στο μεγάλο εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμώς.

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην “ΕΡΤ”, χαρακτήρισε την τηλεκπαίδευση ως τεράστια τεχνολογική πρόκληση και επισήμανε ότι «αυτή η κρίση, που έχει δραματικές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, οδηγεί την εκπαίδευση σε άλματα ψηφιοποίησης». Η κυρία Κεραμέως παραδέχθηκε ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία «όμως αυτή τη στιγμή πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και παράλληλα να συνεχιστεί η εκπαίδευση των μαθητών».

Η υπουργός Παιδείας -που χθες έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικές οδηγίες για την τηλεκπαίδευση και τα ωράρια μαθημάτων- υποστήριξε ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσουν 40.000 τμήματα σχολείων, με 700.000 συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ερωτηθείσα για ζητήματα ανεπάρκειας εξοπλισμού ή προβλημάτων σύνδεσης, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις, έχουν δαπανηθεί ευρωπαϊκά κονδύλια και έχει δοθεί εξοπλισμός και από την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ η τηλεκπαίδευση γίνεται ακόμη και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.

Αναφορικά με την ενημέρωση των Διευθυντών των σχολείων, η κα Κεραμέως τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο είχαν σταλεί οδηγίες και κανονιστικές πράξεις για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης και εστάλησαν και σχετικοί εγκύκλιοι το Σάββατο.

Η υπουργός επεσήμανε ότι ήταν δύσκολη απόφαση η αναστολή των σχολείων ωστόσο ο λόγος που κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή έχει να κάνει με την κινητικότητα, καθώς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους μετακινούνται περίπου 2,3 εκατ. άνθρωποι και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να μειωθεί η κινητικότητα.

Πηγή: patrastimes.gr