Ο υπουργός Υγείας μίλησε για το ενδεχόμενο νέου lockdown αλλά και για τα -πιθανά- νέα μέτρα που εξετάζονται σε περίπτωση έλευσης του δεύτερου κύματος πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε σήμερα (25/07), ότι είναι δύσκολο ένα νέο οριζόντιο lockdown αλλά ανέφερε ότι θα ληφθούν μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Οι εμβολιασμοί -όταν θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για το νέο κορονοϊό- θα γίνονται με ιεράρχηση, εξήγησε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κικίλιας, είπε ότι από κοινού η ευρωπαϊκή οικογένεια προχωρά σε συνεργασίες με εταιρίες και πανεπιστήμια και προφανώς θα υπάρχει ιεράρχηση για εκείνους που πρέπει να προστατευτούν.

«Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι μεγάλοι σε ηλικία συμπολίτες μας και οι υπέργηροι, οι ευπαθείς ομάδες, αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις πρώτα απ όλα για να εμβολιαστούν», εξήγησε. Πρόσθεσε δε, ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας των εμβολίων ούτε υπάρχει υποχρεωτικότητα, αλλά ισχυρή σύσταση εμβολιασμού.

Επιπλέον τόνισε ότι εκτός από το εμβόλιο η Πολιτεία θα λάβει και άλλα μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων σε περίπτωση δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Στα ερωτήματα αν υπάρχει πιθανότητα περιορισμού της κυκλοφορίας για άτομα άνω των 65 ή να θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εργασιακούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς, απάντησε ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να προστατευτούν αυτοί που κινδυνεύουν.

«Εμείς θα μελετήσουμε πως θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Αν πρέπει λοιπόν οι άνω των 65 -λέτε εσείς- να στέλνουν sms όπως στέλναμε όλοι ή να συμπληρώνουν χαρτί, ναι, θα το κάνουμε. Αν θα πρέπει να δώσουμε άδεια γι’ αυτούς οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και δουλεύουν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, ναι, θα το κάνουμε. Θα προστατεύουμε αυτούς που κινδυνεύουν», τόνισε.

Πηγή: patrastimes.gr