Για το ζήτημα της σταδιακής άρσης του lockdown μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Δευτέρας, είναι σημαντικό να επανεκκινήσει το λιανεμπόριο ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν».

Ωστόσο ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε επιφυλακτικός σημειώνοντας πως δεν θα ήθελε να προτρέξει δίνοντας ημερομηνίες, καθώς, όπως είπε, ο κορωνοϊός είναι ένας «ύπουλος» ιός. «Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων επισημαίνοντας πως το ζήτημα αυτό θα επεξεργαστεί περαιτέρω η επιτροπή επιστημόνων.

Όπως εξήγησε συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος σε δραστηριότητες που επίκειται να επανεκκινήσουν, σε ό, τι αφορά το θέμα των σχολείων για την Γ Λυκείου, τίθεται το θέμα των Πανελλαδικών, είπε και οι μαθητές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ώστε να γίνουν οι εξετάσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολίων, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως εντός Απριλίου θα έχουν γίνει 1, 5 εκατομμύριο εμβολιασμοί. Προτεραιότητα μας είναι η δημοσιά υγεία, τόνισε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται μεγάλη πίεση.

Πηγή: patrastimes.gr