Λίγο ακόμα υπομονή από όλους, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι ειδικοί ανησυχούν για την πανδημία και την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ, όπως είπε, από τις 1.305 ΜΕΘ που διαθέτουμε, οι 1.083 κλίνες COVID, και non COVID, είναι κατειλημμένες.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι το ΕΣΥ πιέζεται και η διασπορά του ιού συνεχίζεται, ενώ οι γιατροί είναι κουρασμένοι και παράλληλα οι ειδικοί παγκοσμίως μιλούν για τρίτο κύμα προ των πυλών. Ο υπουργός, δεσμεύτηκε επίσης ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, ελεγμένο από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων και δωρεάν.

Διευκρίνισε ότι στους πολίτες που δεν μπορούν διαπιστωμένα να μεταβούν για εμβολιασμό, όπως τα άτομα με αναπηρία, θα πηγαίνουν σε αυτούς κινητές ομάδες.

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα με την συνδρομή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο πολίτης σε κάθε γεωγραφική περιοχή να ενημερώνεται για την ώρα και το σημείο εμβολιασμού.

Ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης με εντολή του πρωθυπουργού έχουν γίνει 7.000 προσλήψεις υγειονομικών.

Πηγή: patrastimes.gr