Τον κίνδυνο να βρεθούν απλήρωτοι επισείουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Συγκεκριμένα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι»:

«Πρέπει να επισπευσθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στη ροή της χρηματοδότησης και βρεθούν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι εν μέσω εορτών».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε «δημοσίευση από ΜΜΕ άρθρου όπου έκανε λόγο για παράταση των εργαζομένων μέχρι τέλους του έτους κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον Ν4583/2018 Άρθρο 91 παράγ. 5 όπου εκεί ο Νόμος αναφέρει ρητά ότι η παροχή υπηρεσιών του Βοήθεια στο σπίτι θα γίνει μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων από όλο το υπάρχον προσωπικό».

Και προστίθεται ότι:

Το ΠΣΟ έκανε παρεμβάσεις προς το Υπ. Εσωτερικών ζητώντας:

  • Να αποσυρθεί, εάν υπάρχει τελικά, το άρθρο που κάνει λόγο για παράταση έως τέλος του χρόνου και να γίνει η εφαρμογή του Ν4583 ως έχει
  • Να επισπευστούν οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στη ροή της χρηματοδότησης και βρεθούν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι εν μέσω εορτών.

Οι αρμόδιοι από το Υπουργείο μας ενημέρωσαν ότι συμφωνούν μαζί μας και ότι θα κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες.

Επισημάναμε ότι έχει υπάρξει καθυστέρηση στη ψήφιση του Νόμου κάτι που παραδέχτηκαν και μας ενημέρωσαν ότι την Τρίτη θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή.
Δεν γνώριζαν;

Να σημειωθεί η δημοσίευση για την οποία κάνει λόγο η ανακοίνωση, αναφέρεται σε άρθρο της «aftodioikisi.gr» με βάση, ωστόσο, το ν/σ του ΥΠΕΣ που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Εκεί αναφέρεται ότι οι συμβάσεις παρατείνονται έως 31.12.2020 και όχι έως την δημοσίευση των οριστικών πινάκων. Άλλω

Προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση πως το ΠΣΟ δεν γνωρίζει (;) ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν δημοσιεύθηκε σε ΜΜΕ, όπως λέει, αλλά περιλαμβάνεται στο ν/σ που δόθηκε επισήμως σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΕΣ.

Άλλωστε, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, η συγκεκριμένη ημερομηνία προκύπτει από τους υπολογισμούς του ΑΣΕΠ για την έκδοση των προσωρινών πινάκων. «Στόχος είναι από εκεί και πέρα το «Βοήθεια στο Σπίτι» να το «τρέξουν» οι 2.909 επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων. Κι αυτό έως ότου ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες. Ορόσημο σε αυτήν την περίπτωση, για την Ανεξάρτητη Αρχή, είναι το πρώτο εξάμηνο του 2021″, έγραφε σε ρεπορτάζ στις 17/9.

Η ρύθμιση συμπεριλαβάνεται, δε, και στο τελικό νομοσχέδιο που δημοσίευσε η aftodioikisi.gr. Και, βεβαίως, δεν έχουν γίνει ακόμη «οι απαιτούμενες ενέργειες» για διορθωθεί, όπως, σύμφωνα με το ΠΣΟ, διαβεβαίωσαν οι «αρμόδιοι από το Υπουργείο».

Πηγή: patrastimes.gr