Το Επιμελητήριο Αχαΐας, ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου ECO-NautiNET (του Προγράμματος Interreg ADRION), διοργανώνει εικονικό συνέδριο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητές, φορείς υποστήριξης επιχειρήσεων και ερευνητικούς οργανισμούς, προκειμένου να συζητηθούν τα καυτά θέματα της τρέχουσας περιόδου, σχετικά με καινοτόμες λύσεις και χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται για τη νέα αγορά προϊόντων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου.

Το συνέδριο που ολοκληρώνεται σήμερα, οργανώνεται στην πλατφόρμα που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του έργου ECO-NautiNET.

Στο συνέδριο, οπτικοακουστικό υλικό παρουσιάζονται σε διάφορες συνεδρίες:

1. Ερευνητικά θέματα και ευκαιρίες συνεργασίας με τα ερευνητικά ιδρύματα

2. Μάρκετινγκ των καινοτόμων προϊόντων και ιδεών που παρουσιάζονται από επιχειρήσεις που βρίσκονται στην πλατφόρμα ECO-NautiNET

3. Οικονομία σε κρίση: Μέτρα και δυνατότητες χρηματοδότησης κατά την περίοδο μετά την πανδημία του COVID-19

Οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν όλο το υλικό το οποίο είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων σύντομων παρουσιάσεων βίντεο, υλικών για καινοτόμα προϊόντα, έργων που υλοποιούνται στην περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ζωντανές εκδηλώσεις με εκπροσώπους των τοπικών, περιφερειακών και κυβερνητικών φορέων της ΕΕ, όπως και να συζητήσουν ευκαιρίες στην οικονομία και την έρευνα.

Σημειώνεται πως όλες οι παρουσιάσεις και το υλικό του συνεδρίου θα είναι στην Αγγλική γλώσσα, επίσημη γλώσσα του Προγράμματος.

Πηγή: patrastimes.gr