Την επιθετικότητα της κυβέρνησης κατά της μικρομεσαίας επιχείρησης καταγγέλλουν ότι νιώθουν στο πετσί τους οι έμποροι επαγγελματίες, τονίζοντας ότι πλέον αυτές οι προθέσεις έχουν γίνει κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έχει να κάνει με το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας που αφήνει εκτός προγραμμάτων επιδότησης δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους στον ΕΦΚΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα επιδότησης των 20.000.000 ευρώ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που βγήκε μετά από αρκετό καιρό στον “αέρα”, χωρίς όμως να δίνει την δυνατότητα συμμετοχής (βάση νόμου) στις επιχειρήσεις εκείνες που δεν μπορούν να έχουν ασφαλιστική ενημερότητα λόγω χρεών.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, καλώντας τα μέλη του σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία στον ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ, είναι χαρακτηριστική: «Το λένε πλέον ανοικτά!  Θέλουν την εξόντωσή μας! Στα σχέδιά τους δεν χωράει η μικρομεσαία επιχείρηση! Καθημερινά εδώ και πάνω από δέκα χρόνια δίνουμε αγώνα επιβίωσης και αρνούμαστε να τους «κάνουμε την χάρη».

Αγωνιζόμαστε μαζικά και συλλογικά για τα δίκαια αιτήματά μας. Όλοι την Τρίτη 28/9/2021 στις 9:00 πμ έξω από τα γραφεία του Συλλόγου μας για να πάμε στον  ΕΦΚΑ –ΚΕΑΟ (Γούναρη & Κορίνθου) και να απαιτήσουμε :

-Διαγραφή των ασφαλιστικών χρεών για το διάστημα του υποχρεωτικού κλεισίματος στην καραντίνα.

-Άμεση συνολική ρύθμιση ασφαλιστικών και φορολογικών χρεών χωρίς τόκους και προσαυξήσεις με 120 – 240 δόσεις.

-Ασφαλιστική ενημερότητα για να μπορούμε να συμμετέχουμε στα προγράμματα επιδότησης (όπως της Περιφέρειας)».

Πηγή: patrastimes.gr