Την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη, αναμένονται οι ανακοινώσεις της έκτακτης ενίσχυσης σε νοικοκυριά, που κρίθηκε ότι δεν στηρίχθηκαν επαρκώς από τον Μάρτιο ως τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες πραγματοποιήθηκε μια ακόμα σύσκεψη- πιθανώς η τελική- του οικονομικού επιτελείου με το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου και το μόνο που απομένει είναι κάποιες τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες για να «κλειδώσει» η ενίσχυση. Με δεδομένο ότι για τους μακροχρόνια ανέργους έχει ήδη ανακοινωθεί εφάπαξ επιδότηση με 400 ευρώ, το βάρος θα πέσει σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα κι επαγγελματίες.

Μέρισμα υπάρχει όταν έχεις πλεόνασμα. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει πλεόνασμα, συνεπώς πρόκειται για μια έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση» τονίζει αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος, επιχειρώντας να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών.

Αυτό που ξεκαθάρισε είναι ότι η συμμετοχή του Κρατικού Προϋπολογισμού, στα Δώρα Χριστουγέννων των εργαζομένων σε αναστολή, θα υπολογιστεί με βάση τα 534 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή τον πραγματικό μισθό που έλαβαν την περίοδο της αναστολής και όχι τον ονομαστικό τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, η μεγάλη μάζα των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή κινούνται κάτω από τα 800 ευρώ, ενώ πολλοί από αυτούς εργάζονται με μερική απασχόληση, συνεπώς θα λάβουν τελικά μεγαλύτερο Δώρο Χριστουγέννων.

Πηγή: patrastimes.gr