Διαδηλώσεις ή διαμαρτυρίες ενδέχεται να προκύψουν μετά τη δήλωση του Λευκού Οίκου στις 24 Απριλίου που θυμάται τη ζωή όλων εκείνων που πέθαναν στη Γενοκτονία των Αρμενίων επί Οθωμανικής εποχής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Τουρκία.

Η ανακοίνωση επισημαίνει: «Ως προληπτικό μέτρο, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, το Προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα και το Προξενικό Γραφείο των ΗΠΑ στη Σμύρνη θα παραμείνουν κλειστά για τις καθημερινές υπηρεσίες Αμερικανών πολιτών και υπηρεσιών βίζα τη Δευτέρα 26 Απριλίου και την Τρίτη Απριλίου 27. Οι πολίτες των ΗΠΑ που χρειάζονται βοήθεια έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την πλησιέστερη προξενική ενότητα χρησιμοποιώντας τους παρακάτω αριθμούς τηλεφώνου και email».

Παράλληλα η πρεσβεία των ΗΠΑ κάνει και απαραίτητες συστάσεις: «Συνιστάται στους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν τις περιοχές γύρω από τα κτήρια της κυβέρνησης των ΗΠΑ και να επιδεικνύουν μεγαλύτερη προσοχή σε τοποθεσίες όπου μπορούν να συγκεντρωθούν Αμερικανοί ή αλλοδαποί.

Πηγή: patrastimes.gr