Η βρετανική κυβέρνηση προχωρά στην απαγόρευση υποδοχής πτήσεων από τη Βραζιλία, με στόχο να εμποδίσουν την εξάπλωση μιας νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχτηκε την Τετάρτη ότι «ανησυχεί» για το μεταλλαγμένο βραζιλιάνικο στέλεχος του ιού – για το οποίο η κυβέρνηση γνωρίζει για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες – και εξέφρασε φόβους ότι θα μπορούσε να είναι ανθεκτικό στα εμβόλια.

Οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες ότι το στέλεχος είναι παρόμοιο με τα πολύ μεταδοτικά στελέχη του Κεντ και της Νοτίου Αφρικής που εμφανίστηκαν στα τέλη του προηγουμένου έτους.

Μάλιστα, οι Βρετανοί υπουργοί θα εξετάσουν σήμερα το ενδεχόμενο να επιβάλουν πλήρη απαγόρευση πτήσεων και επισκεπτών για το σύνολο της Νότιας Αμερικής για να αντιμετωπίσουν την παραλλαγή της Βραζιλίας.

Η βραζιλιάνικη παραλλαγή θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστια ανατροπή στις προσπάθειες επιστροφής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ομαλότητα, αν και είναι άγνωστο προς το παρόν εάν το συγκεκριμένο στέλεχος έχει φτάσει στη Βρετανία.

Εν μέσω μιας διαμάχης για την απάντηση της κυβέρνησης στην τελευταία πίεση της πανδημίας, ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορήθηκε από τους βουλευτές για αποτυχία να επιβάλει άμεσα περιορισμούς στα σύνορα της χώρας.

Πηγή: patrastimes.gr