Άριστες σχέσεις διατηρούν η Ρωσία με τη Λευκορωσία που επεκτείνονται και στο εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Η Λευκορωσία σχεδιάζει να διενεργήσει δοκιμή σε 100 ανθρώπους του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας πως οι υποψήφιοι συμμετέχοντες μπορούν τώρα να υποβάλουν διαδικτυακή αίτηση σε οκτώ τοπικές κλινικές που έχουν επιλεγεί για τη διεξαγωγή της δοκιμής.

Η δοκιμή, μία από αρκετές που η Ρωσία φιλοδοξεί ότι θα διενεργήσει στο εξωτερικό, θα πρέπει ακόμη να λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, ανέφερε το υπουργείο και πρόσθεσε πως έλαβε τα σχετικά έγγραφα από τη Ρωσία και τα εξετάζει.

Μεγάλης κλίμακας δοκιμές του εμβολίου Sputnik-V, γνωστές ως δοκιμές Φάσης 3, είναι σε εξέλιξη στη Ρωσία και περιλαμβάνουν τουλάχιστον 40.000 ανθρώπους. Τα αρχικά αποτελέσματα αναμένονται τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, έχει δηλώσει ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Εν αναμονή της έγκρισης από τις εγχώριες ρυθμιστικές αρχές, τέτοιες δοκιμές πραγματοποιούνται επίσης στην Ινδία από κοινού με τη φαρμακοβιομηχανία Dr Reddy’s και στην πολιτεία Μπαχία της Βραζιλίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: patrastimes.gr