Αυξάνονται τα μέτρα ασφάλειας στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες μετά τις πρόσφατες προκλήσεις

Ο ΟΣΕ ανακοίνωσε την άμεση λήψη επιπλέον μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, ακολουθώντας περιστατικά όπως η σχεδόν σύγκρουση τρένων στον σταθμό Αγίων Αναργύρων και η πρόσκρουση τρένου σε πεσμένα δέντρα μεταξύ Σφενδάλης και Αφιδνών.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννος Γραμματίδης, δήλωσε ότι προχωρούν στη δημιουργία μιας νέας Διεύθυνσης Πρασίνου & Περιβάλλοντος με στόχο τον καθαρισμό της βλάστησης και την κοπή δένδρων κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου. Αυτή η νέα διεύθυνση θα είναι υπεύθυνη για τη συνολική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Οργανισμού, επιδιώκοντας την ταχύτερη ανταπόκριση σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση της βλάστησης.

Η νέα Διεύθυνση θα αποτελείται από δύο υπηρεσίες, την Υπηρεσία Πρασίνου και την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, καθώς και από ειδικούς, έναν γεωπόνο και έναν περιβαλλοντολόγο. Σημειώνεται ότι τα καθήκοντα αυτά ανήκαν προηγουμένως στη Διεύθυνση Γραμμής, και η σύσταση της νέας Διεύθυνσης έχει ως σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση αυτών των θεμάτων.

Ο Οργανισμός έχει επίσης προγραμματίσει τη θεσμοθέτηση ενός ανεξάρτητου δικαιώματος κοπής δέντρων εντός και εκτός των σιδηροδρομικών διαδρόμων. Ο Γραμματίδης προσέθεσε ότι αυτό έχει σκοπό την αποφυγή παρακώλησης των δημόσιων συγκοινωνιών και την προστασία του επιβατικού κοινού απέναντι σε πυρκαγιές και περιβαλλοντική μόλυνση.

“Με αυτές τις κινήσεις στοχεύουμε στην πιο αποτελεσματική διαχείριση αντίστοιχων ζητημάτων, αποφεύγοντας καθυστερήσεις λόγω δαιδαλώδους συναρμοδιότητας”, κατέληξε ο κ. Γραμματίδης.

Πηγή: newsbomb.gr