Αλλαγές στον Καιρό με Ισχυρούς Ανέμους και Πτώση Θερμοκρασίας την Κυριακή και Δευτέρα

Αλλαγές στον Καιρό με Ισχυρούς Ανέμους και Πτώση Θερμοκρασίας την Κυριακή και Δευτέρα

Μετά από ενημέρωση της ΕΜΥ, αναμένονται σημαντικές αλλαγές στις καιρικές συνθήκες στη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με τις θερμοκρασίες να παρατηρούνται κατά μέσο όρο 6 με 8 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα. Στη Θεσσαλονίκη, η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς, ενώ στην Αθήνα θα κυμανθεί από 24 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ, από το μεσημέρι της Κυριακής, αναμένονται θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Αυτοί οι άνεμοι θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα θα επεκταθούν σε περιοχές όπως η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η Στερεά, η Εύβοια, η περιοχή των Κυθήρων και η Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι άνεμοι θα είναι κι εκεί ισχυροί για μικρά διαστήματα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Κυριακής, με διάρκεια μέχρι τις πρώτες ώρες της Δευτέρας, με έμφαση στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου. Η εξασθένηση των ανέμων είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Δευτέρας.

Πηγή: naftemporiki.gr