Ανάδειξη Λιγότερο Γνωστών Προορισμών για Μείωση Υπερτουρισμού

Ανάδειξη Λιγότερο Γνωστών Προορισμών για Μείωση Υπερτουρισμού

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Καθηγητής Κωνσταντίνος Μαρινάκος, τονίζει την ανάγκη να στραφούν οι τουριστικές ροές στους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς. Αυτό θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των ήδη πιεσμένων περιοχών. Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκο, είναι κρίσιμης σημασίας να μάθουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα αυτές τις ροές και να προβάλουμε προορισμούς που δεν είναι ευρέως γνωστοί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του, ο κ. Μαρινάκος υπογράμμισε ότι κάθε προορισμός θα πρέπει να αποκτήσει το δικό του εμπορικό σήμα, να διαμορφώσει το χαρακτηριστικό προϊόν που προσφέρει και το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει. Η κατάσταση που περιγράφεται ως «υπερτουρισμός» σχετίζεται άμεσα με τις διανυκτερεύσεις, γεγονός που απαιτεί προσεκτική ανάλυση για να διακριθούν οι περιπτώσεις «υπερτουρισμού» από αυτές που αφορούν «υπερενοικιάσεις».

Μιλώντας για την καταπολέμηση του «υπερτουρισμού», τόνισε την ανάγκη για μια εξισορρόπηση στους τομείς της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί αν ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως ο πληθυσμός της περιοχής και ο αριθμός δωματίων στα ξενοδοχεία.

Πηγή: naftemporiki.gr