Αναδιάρθρωση Δικαστικού Συστήματος Μέσω Μεταφοράς Υλικών στους Δικηγόρους

Αναδιάρθρωση Δικαστικού Συστήματος Μέσω Μεταφοράς Υλικών στους Δικηγόρους

Με την υλοποίηση του νομοθετικού μέτρου που αφορά τη μεταφορά δικαστηριακής ύλης σε δικηγόρους, έχουν μεταφερθεί περίπου 10.000 υποθέσεις για επίλυση από δικαστές σε δικηγόρους, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η διαδικασία εστιάζει κυρίως σε θέματα όπως η ίδρυση σωματείων, οι εγγραφές και οι εξαλείψεις προσημειώσεων, καθώς και η έκδοση κληρονομητηρίων. Παράλληλα, οι δικηγόροι έχουν προχωρήσει στην έκδοση περίπου 125.000 ένορκων βεβαιώσεων.

Στόχος αυτών των νομοθετικών παρεμβάσεων είναι η αποφόρτιση των δικαστηρίων από διαδικασίες που μπορούν να διενεργηθούν αποτελεσματικά από δικηγόρους. Αυτό επιδιώκει να διευκολύνει την άμεση και αποτελεσματική ολοκλήρωση νομικών διαδικασιών, επιταχύνοντας την απονομή της Δικαιοσύνης.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, η ύλη που προηγουμένως απασχολούσε τα δικαστήρια, μεταφέρεται στους δικηγόρους χωρίς να υπάρχει αντιδικία. Η κίνηση αυτή συμβάλλει στην απαλλαγή των δικαστών από επιπλέον φόρτο εργασίας και ενισχύει το δικηγορικό σώμα, προσφέροντας ταχύτερη εξυπηρέτηση στους πολίτες.

Η εφαρμογή του μέτρου διασφαλίζει ότι η ποιότητα και η ασφάλεια της διαδικασίας παραμένουν υψηλές, βασιζόμενη στο κύρος του δικηγορικού σώματος και στη θέση του δικηγόρου ως δημόσιου λειτουργού και συλλειτουργού της Δικαιοσύνης.

Πηγή: naftemporiki.gr