Ανακοίνωση της Hellenic Train για την παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων στον σταθμό Αγίων Αναργύρων

Ανακοίνωση της Hellenic Train για την παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων στον σταθμό Αγίων Αναργύρων

Η Hellenic Train εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων στον σταθμό Αγίων Αναργύρων. Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «οι μηχανοδηγοί έκαναν το καθήκον τους, τηρώντας τον Γενικό Κανονισμό Κυκλοφορίας. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος αποφυγής περιστατικών και αντιμετώπισης παρόμοιων απρόβλεπτων καταστάσεων».

Η Εισαγγελία της Αθήνας προχώρησε σε παρέμβαση λόγω του συμβάντος με την παρ’ ολίγον μετωπική σύγκρουση τρένων του προαστιακού σιδηροδρόμου, τα οποία ήταν γεμάτα με επιβάτες. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ώστε να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

Κατά την προκαταρκτική έρευνα, η οποία θα διεξαχθεί από τη ΓΑΔΑ υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας, θα συλλεχθούν ηχητικά ντοκουμέντα και θα ληφθούν καταθέσεις. Η Hellenic Train καταλήγει στην ανακοίνωσή της, λέγοντας ότι «βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών του συμβάντος».

Πηγή: newsbomb.gr