Αναβάθμιση του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος με 414 νέα οχήματα

Αναβάθμιση του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος με 414 νέα οχήματα

Στην υπογραφή σύμβασης που αφορά την προμήθεια 414 οχημάτων για τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας προχώρησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό 48,3 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, καλύπτοντας ποικιλία οχημάτων που περιλαμβάνουν υδροφόρες πυροσβεστικά, φορτηγά και διπλοκάμπινα pick-up 4Χ4, καθώς και λεωφορεία και βοηθητικά οχήματα.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι τουλάχιστον 160 από τα οχήματα θα παραληφθούν πριν από την αντιπυρική περίοδο του 2025, με 235 οχήματα να έχουν παραδοθεί έως τον Αύγουστο του ερχόμενου έτους. Υπογράμμισε τη σημασία ανανέωσης του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς το 85% των οχημάτων είναι άνω των 9 ετών και η ηλικία των άλλων φτάνει έως και τα 49 χρόνια.

Σημαντική είναι η ανάγκη για προσλήψεις νέων στελεχών στο Πυροσβεστικό Σώμα, ανεξαρτήτως του αν πρόκειται για δασοκομάντους ή πυροσβέστες. Οι διαδικασίες θα συνεχιστούν είτε μέσω διαγωνισμών είτε μέσω των κατατακτηρίων εξετάσεων.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επισήμανε ότι η ολοκλήρωση αυτού του στόχου ενισχύει την επιχειρησιακή ικανότητα του Πυροσβεστικού Σώματος και προσφέρει στους νέους πυροσβέστες την δυνατότητα να είναι υπερήφανοι για τον σύγχρονο εξοπλισμό που θα διαθέτουν. Πρόσθεσε επίσης ότι ακολουθούν προμήθειες βαρέος εξοπλισμού στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, με στόχο η Ελλάδα να βελτιώσει την πολιτική προστασία της μέχρι το τέλος του 2025.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις επιτυχίες της συστηματικής προσπάθειας του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλων φορέων κατά την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο, τονίζοντας ότι οι συντονισμένες ενέργειες οδήγησαν σε αξιοσημείωτη μείωση των καμένων εκτάσεων, σε περίοδο κατά την οποία οι συνθήκες ήταν πιο δύσκολες από ποτέ.

Πηγή: naftemporiki.gr