Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Δεκαέξι συλλήψεις και ζημιά άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Δεκαέξι συλλήψεις και ζημιά άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ

Ο Οργανισμός του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι θα λάβει νομικά μέτρα κατά όσων προβαίνουν σε απάτες σε βάρος των ασφαλισμένων του και του ίδιου του οργανισμού. Ακολούθως, μετά από διεξοδική έρευνα, κατήγγειλε τη σύλληψη 16 ατόμων που ανήκαν σε δύο εγκληματικές οργανώσεις που προχώρησαν σε εικονικές συνταγογραφήσεις, προκαλώντας ζημιά άνω των 3,5 εκατ. ευρώ.

Η διερεύνηση οδήγησε στην αποστολή δύο φακέλων στην Οικονομική Αστυνομία τον Οκτώβριο του 2023. Αυτοί οι φάκελοι περιλάμβαναν στοιχεία που η Οικονομική Αστυνομία αξιολόγησε μέσω της δικής της έρευνας, με αποτέλεσμα τις πρόσφατες συλλήψεις ιατρών, φαρμακοποιών και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στις εγκληματικές δραστηριότητες.

Η εξάρθρωση αυτών των κυκλωμάτων προήλθε από συστηματικούς ελέγχους, που πραγματοποιούνται για πάνω από ένα χρόνο, σε σχέση με τους περιορισμούς αποζημίωσης για ιατροφαρμακευτικά προϊόντα. Οι έμπειροι ιατροί και φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ εντόπισαν ανωμαλίες στις διαγνώσεις, στις φαρμακευτικές συνταγές και στις δοσολογίες, οι οποίες έδειχναν ομοιότητες και υψηλές εκτελέσεις σε συγκεκριμένα φαρμακεία.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ διαπίστωσαν ότι η παραβατικότητα των ιατρών ήταν ιδιαίτερα υψηλή. Αυτό οδήγησε στην επιβολή κυρώσεων κατά αυτών που συμμετείχαν στις παράνομες δραστηριότητες, με σκοπό την αποκατάσταση των συμφερόντων του Οργανισμού.

Πηγή: naftemporiki.gr