Απώλεια του Δημάρχου Ζηρού Γιώργου Ζυγούρη

Απώλεια του Δημάρχου Ζηρού Γιώργου Ζυγούρη

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ζυγούρης, δήμαρχος Ζηρού, στις 15 Οκτωβρίου 2024, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική κληρονομιά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Γιώργος Ζυγούρης, γεννημένος στον Γοργόμυλο Πρεβέζης, εκλέχτηκε δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023, έχοντας προηγουμένως διατελέσει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου από το 2010 έως το 2014.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για τον πρόωρο θάνατο του δημάρχου, τονίζοντας την αφοσίωσή του στη θέση του και την αριστεία του ως επιστήμονα και κρατικού λειτουργού. Στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν: «Να υλοποιηθούν αναγκαία έργα υποδομής και ανάπτυξης, να δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους, ώστε να μείνουν στον τόπο τους, να στηριχθεί ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας της περιοχής». Δυστυχώς, η ζωή δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τα σχέδιά του.

Ο Δήμος Ζηρού, μέσω της ανακοίνωσής του, αποχαιρετά τον Γιώργο Ζυγούρη με «αβάσταχτη θλίψη και οδύνη», υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που προσέφερε τα μέγιστα για την ανάπτυξη του τόπου. «Αποχαιρετούμε τον άνθρωπό μας που ακριβώς ένα χρόνο πριν εκλέχτηκε Δήμαρχος του τόπου μας», αναφέρει.

Πηγή: naftemporiki.gr