Αποτελέσματα Επιλογής Καταρτιζόμενων στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης για το Έτος 2024-2025

Αποτελέσματα Επιλογής Καταρτιζόμενων στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης για το Έτος 2024-2025

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της πρώτης φάσης επιλογής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) για το έτος 2024-2025.

Θα πρέπει οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι να έχουν λάβει γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για το αποτέλεσμα της αίτησής τους. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω της εφαρμογής υποβολής αιτήσεων υποψηφίων καταρτιζόμενων ΣΑΕΚ, στον σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr.

Η περιοδική προθεσμία για την εγγραφή των επιτυχόντων ορίζεται από σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, έως την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024. Η εγγραφή μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου https://diek.it.minedu.gov.gr ή με φυσική παρουσία σε κάθε ΣΑΕΚ.

Εάν κάποιος υποψήφιος δεν θυμάται το συνθηματικό του, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την επαναφορά του στον σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gr/index.php/basic/reset.

Όσοι επιτυχόντες δεν ολοκληρώσουν την εγγραφή τους εντός της καθορισμένης προθεσμίας θα θεωρηθούν ότι δεν αποδέχονται την επιλογή τους και θα αποκλειστούν από τη διαδικασία εγγραφής.

Αφότου ολοκληρωθούν οι εγγραφές της πρώτης φάσης, θα ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής δεύτερης φάσης για τους επιλαχόντες υποψηφίους, με σκοπό την κάλυψη των κενών θέσεων που θα προκύψουν στα τμήματα.

Δείτε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής, τις οδηγίες εγγραφής και τη λίστα επιτυχόντων στην πηγή: naftemporiki.gr.