Ασανσέρ πέφτει στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου χωρίς τραυματισμούς

Ασανσέρ πέφτει στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου χωρίς τραυματισμούς

Στις Γ’ φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε ένα σοβαρό περιστατικό ελεύθερης πτώσης ασανσέρ γύρω στις 9 το βράδυ της Δευτέρας. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ασανσέρ ξεκίνησε από τον πάνω όροφο και προσγειώθηκε στο ισόγειο, προκαλώντας δυνατό θόρυβο και καπνούς, με κομμάτια να βρίσκονται πεσμένα στο έδαφος.

Μετά το συμβάν, οι φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση των φοιτητικών εστιών. Η Κωνσταντίνα, μια φοιτήτρια της Φαρμακευτικής Σχολής, ανέφερε: «Είδαμε κομμάτια πεσμένα στο ισόγειο», περιγράφοντας την ανησυχία που προκλήθηκε από την κατάσταση.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, δήλωσε ότι η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση των ανελκυστήρων κλήθηκε άμεσα για να εξετάσει το περιστατικό. Επιπλέον, ενημερώθηκε το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), το οποίο είναι υπεύθυνο για την συντήρηση των εστιών. Η σύνταξη μιας τεχνικής έκθεσης για την πλήρη διερεύνηση του συμβάντος αναμένεται σύντομα.

Τέλος, ο πρύτανης τονίζει πως η αναβάθμιση των υποδομών των φοιτητικών εστιών είναι μια διαρκής προτεραιότητα, ενώ η αύξηση της χρηματοδότησης σε αυτόν τον τομέα παραμένει προτεραιότητα της παρούσας Πρυτανικής Αρχής.

Πηγή: naftemporiki.gr