Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στον Τομέα Ενέργειας για την Ακαδημαϊκή Χρονιά 2024-2025

Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στον Τομέα Ενέργειας για την Ακαδημαϊκή Χρονιά 2024-2025

Το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διαχείριση και μεταφορά πετρελαίου, φυσικού αερίου και υδρογόνου» (M.Sc. MOGMAT) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Κρατικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Αζερμπαϊτζάν, δέχεται υποψηφιότητες για 9η χρονιά. Το πρόγραμμα στοχεύει σε Έλληνες φοιτητές και επαγγελματίες που επιδιώκουν καριέρα στον τομέα της ενέργειας, εστιάζοντας στη μεταφορά και διαχείριση των σχετικών πόρων.

Η σπουδή ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και βέλτιστες πρακτικές της βιομηχανίας, εξασφαλίζοντας ότι οι απόφοιτοι είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις του τομέα. Υποστηρίζεται από σημαντικές εταιρείες, όπως η TAP A.G και η Kapital Bank, γεγονός που αποδεικνύει την επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων του.

Διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα που το καθιστούν δημοφιλή επιλογή, όπως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση 100%, η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων πανευρωπαϊκά και οι πολλές δυνατότητες απασχόλησης σε πολυεθνικές εταιρείες. Αξιοσημείωτη είναι η ύπαρξη πρακτικής άσκησης σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Οι πτυχιούχοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν μια ποικιλία καριέρας, από διευθυντικά και τεχνικά στελέχη σε επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, έως και να ιδρύσουν τις δικές τους εταιρείες στον τομέα της μεταφοράς και διανομής. Το πρόγραμμα διασφαλίζει τη στήριξη έμπειρων και καταξιωμένων καθηγητών και επαγγελματιών του κλάδου, προσφέροντας έτσι υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Κατά την επιλογή των υποψήφιων φοιτητών, γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι από διάφορες σχολές ανώτατης εκπαίδευσης. Η διαδικασία εγγραφής πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με την απονομή ελληνικού τίτλου σπουδών, χωρίς απαίτηση αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://mogmat.uowm.gr/.

Πηγή: naftemporiki.gr