Δολοφονία σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη με φόντο προσωπικές αντιπαραθέσεις

Δολοφονία σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη με φόντο προσωπικές αντιπαραθέσεις

Ένας 46χρονος άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για τη δολοφονία ενός 50χρονου, η οποία συνέβη κατά τη διάρκεια ενός καβγά έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο της προηγούμενης χρονιάς, και αφορμή φαίνεται να ήταν η υποψία του θύματος ότι ο κατηγορούμενος είχε φλερτ με τη σύντροφό του.

Οι δικαστές, τόσο οι τακτικοί όσο και οι ένορκοι, έκριναν τον 46χρονο ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ωστόσο του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο καταδικασμένος άνδρας επέστρεψε στις φυλακές.

Στην απολογία του, ο 46χρονος υποστήριξε ότι ενεργούσε σε κατάσταση άμυνας, καθώς το θύμα κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, χτυπώντας τον με τα χέρια και τα κλειδιά του. «Με απειλούσε, με εκβίαζε, με έβριζε…» περιέγραψε, αναφερόμενος σε περιστατικά που προηγήθηκαν της αιματηρής συμπλοκής. Κατά τη διάρκεια του καβγά, ανέφερε ότι προσπάθησε να ηρεμήσει τον 50χρονο, σημειώνοντας ότι το όπλο το σήκωσε για να τον τρομάξει και ότι πυροβόλησε για να εκφοβίσει. Στο δικαστήριο, προβλήθηκε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε ολόκληρο το συμβάν.

Πηγή: naftemporiki.gr