Δωρεάν παροχή βιβλίων από τον ΟΠΕΚΑ με αναδιανομή στις 7 Οκτωβρίου

Δωρεάν παροχή βιβλίων από τον ΟΠΕΚΑ με αναδιανομή στις 7 Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 12:00 ξεκινά η αναδιανομή των αδιάθετων βιβλίων του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων για το έτος 2024 από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Ο συνολικός αριθμός των βιβλίων ανέρχεται σε 130.000, εκ των οποίων έχουν ήδη διατεθεί 63.022, ενώ απομένουν 66.978.

Η διαδικασία θα ακολουθήσει σειρά προτεραιότητας εισόδου στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ. Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής και δεν κληρώθηκαν, καθώς και όσοι κληρώθηκαν αλλά δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους έως τις 30/9/2024, θα έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν.

Για την παραλαβή των δωρεάν βιβλίων, οι δικαιούχοι οφείλουν να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως και να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. Στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος αδυνατεί να παραλάβει αυτοπροσώπως, μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο, το οποίο θα πρέπει να προσκομίσει και τις κατάλληλες δικαιολογίες, συμπεριλαμβανομένης εξουσιοδότησης με θεωρημένο γνήσιο υπογραφής.

Η επιλογή αφορά μόνο βιβλία και όχι άλλα προϊόντα. Ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ επιχορηγεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν με έως 20,00 ευρώ ανά δικαιούχο, που αντιστοιχεί στην τιμή των βιβλίων αφαιρουμένης εκπτώσεως 10%. Επιπλέον, για κάθε τέκνο δικαιούχου, παρέχεται επίδομα 30,00 ευρώ. Αν η τιμή των βιβλίων υπερβαίνει τα ποσοστά αυτά, η επιπλέον διαφορά καλύπτεται από τον δικαιούχο.

Επιπλέον πληροφορίες και ο κατάλογος των συμβεβλημένων βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ: https://opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/ Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr.

Πηγή: naftemporiki.gr