Εκδήλωση Μνήμης για τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο Ηρώδειο

Εκδήλωση Μνήμης για τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο Ηρώδειο

Η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και το Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο, διοργάνωσε στο Ηρώδειο μια εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ένα χρόνο μετά το θάνατό της, με τίτλο: «Μαριάννα – Αγάπη, Ελπίδα, Φως».

Η εκδήλωση άνοιξε με την ηχογράφηση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη να μιλά για τα αξιακά της διδάγματα, λέγοντας: “Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που μου δίδαξε να μοιράζομαι τα πάντα με τους άλλους αλλά κυρίως να δίνεις αγάπη”. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και άλλες προσωπικότητες από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο.

Πλήθος καλλιτεχνών, όπως οι Φαραντούρη και Ρουβάς, συνδύασαν τη φωνή της Μαριάννας με μουσική, προσφέροντας μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά. Η φωνή της Μαριάννας συνέχισε να μιλά για τα όνειρα και τις ελπίδες της, τονίζοντας πως κάθε παιδί που θεραπεύεται είναι μια πηγή δύναμης για όλους.

Η γενική διευθύντρια της UNESCO, Audrey Azoulay, απεύθυνε χαιρετισμό, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο της Βαρδινογιάννη και τονίζοντας την σπουδαιότητά της και για τον οργανισμό. Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η συμμετοχή του κοινού κρατώντας αναμμένα φαναράκια, εκπροσωπώντας τα παιδιά που νίκησαν τον καρκίνο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός διάβασε το βιογραφικό της Μαριάννας, η οποία διακρίθηκε για το φιλανθρωπικό της έργο και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Ιδρύματος που φέρει το όνομά της, καθώς και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Ήταν επίσης πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των παιδιών.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ίδρυσε το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» και δημιούργησε πολλές πρωτοβουλίες για τα παιδιά, μεταξύ άλλων, τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών και πολλά προγράμματα στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Υπήρξε ακτιβίστρια και υποστήριξε παγκόσμια θέματα όπως η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και η παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες.

Πηγή: naftemporiki.gr