Εκβιαστική Σπείρα Υπαλλήλων της Εφορίας Συνελήφθη στην Κέρκυρα

Εκβιαστική Σπείρα Υπαλλήλων της Εφορίας Συνελήφθη στην Κέρκυρα

Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στην Κέρκυρα, με κατηγορίες εκβιασμού επιχειρηματιών. Οι συλληφθέντες περιλαμβάνουν τέσσερις εφοριακούς της ΔΟΥ Κέρκυρας και έναν λογιστή, οι οποίοι φαίνεται να συμμετείχαν σε μια εγκληματική οργάνωση ευθύνη της οποίας είναι οι εκβιασμοί, οι δωροληψίες και οι χρηματισμοί.

Η εγκληματική οργάνωση φαίνεται να δρα από τα τέλη Μαΐου 2024, έχοντας εμπλακεί σε τουλάχιστον 8 περιπτώσεις στις οποίες απαίτησε συνολικά τουλάχιστον 183.000 ευρώ, από τα οποία κατόρθωσε να εισπράξει τουλάχιστον 38.000 ευρώ. Η δράση τους προήλθε από καταγγελία που αφορούσε δύο υπαλλήλους της Εφορίας, οι οποίοι ζήτησαν 60.000 ευρώ από έναν επιχειρηματία για να αποφύγει τον έλεγχο.

Ο λογιστής συμμετείχε ενεργά στην εγκληματική οργάνωση, διαδραματίζοντας τον ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ των υπαλλήλων και των φορολογουμένων, διασφαλίζοντας τον επικοινωνιακό δίαυλο για την παραλαβή και παράδοση χρηματικών ποσών. Η οργάνωση λάμβανε προφυλάξεις κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους, ώστε να αποφύγουν την ανίχνευση.

Η ΕΛΑΣ σχημάτισε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος και εκβίαση κατά συναυτουργία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία και εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή, όπου τους παραχωρήθηκε προθεσμία για απολογία.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε κατοικίες και άλλους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων 42.480 ευρώ, 1.770 δολάρια, κινητά τηλέφωνα, μια ατζέντα και φορολογικά έγγραφα.

Πηγή: naftemporiki.gr