Ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα της Ελλάδας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα της Ελλάδας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε τη Δευτέρα από τις Καστανιές του Έβρου ότι «είμαστε όλοι εδώ για να προστατεύσουμε τα σύνορα της χώρας και να εγγυηθούμε την ασφάλεια της Ελλάδας». Συνόδευε τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Πασχάλη Συριτούδη, και συμμετείχε σε σύσκεψη με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού, εξετάζοντας τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

Ο υπουργός τόνισε τη σημασία της Σένγκεν και της συνεργασίας στην Ευρώπη υπογραμμίζοντας ότι η αποστολή της Ελλάδας πραγματοποιείται «απαρέγκλιτα». Δήλωσε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της χώρας στην προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να διαφυλάσσει την ασφάλεια της Ευρώπης».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε τη θωράκιση του Έβρου και την ανάγκη για συγκεκριμένα έργα και υποδομές στην περιοχή. Ανέφερε επίσης ότι οι ροές των άτυπων μεταναστών είναι περιορισμένες, ενώ ανακοίνωσε την πρόσληψη 150 συνοριακών φυλάκων σε Καβάλα και Ροδόπη για ενίσχυση των ελέγχων.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Ορεστιάδα, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα επέκτασης των εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας. Εκεί, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Διαμαντή Παπαδόπουλο, ο οποίος του δώρισε ένα λεύκωμα με την ιστορία της πόλης. Ο υπουργός τόνισε ότι τα προβλήματα της περιοχής απαιτούν ολιστική διαχείριση, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για ενίσχυση της περιοχής και προστασία των συνόρων.

Ακολούθως, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, συναντώντας τον Μητροπολίτη Άνθιμο Β΄ και τον αρχιφύλακα που είχε τραυματιστεί από πυροβολισμούς τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια περιπολίας στην περιοχή του Σουφλίου.

Βεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για την ασφάλεια της χώρας, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι «δεν θα σταματήσουμε μέρα και νύχτα να υπηρετούμε αυτόν τον σκοπό».

Πηγή: naftemporiki.gr