Εντατικοί Έλεγχοι Νεαρών στην Θεσσαλονίκη για την Καταπολέμηση της Βίας Ανάμεσα σε Ανηλίκους

Εντατικοί Έλεγχοι Νεαρών στην Θεσσαλονίκη για την Καταπολέμηση της Βίας Ανάμεσα σε Ανηλίκους

Καθώς αυξάνονται τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προχωρά σε ελέγχους νεαρών ατόμων σε διάφορες περιοχές της πόλης. Οι εν λόγω έλεγχοι έχουν ως στόχο την εκτίμηση της κίνησης των ανηλίκων που μπορεί να εμπλέκονται σε παραβατικές συμπεριφορές.

Στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης, χθες, ελήφθησαν στοιχεία από περιοχές του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 133 άτομα, εκ των οποίων 126 ήταν ανήλικοι. Η συγκεκριμένη επιχείρηση σχεδιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία αστυνομικών από τις Διευθύνσεις Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα δεδομένα που συγκεντρώνονται θα αξιολογηθούν, θα αξιοποιηθούν και θα διερευνηθούν, προκειμένου να γίνει σχεδιασμός στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου παρατηρείται συγκέντρωση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας. Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της νεανικής εγκληματικότητας.

Πηγή: naftemporiki.gr