Εντατικοί Έλεγχοι Τροχαίας στην Αττική για την Καταπολέμηση Επικίνδυνων Παραβάσεων[embed]https://www.youtube.com/watch?v=0SSDGp4K7qg[/embed]

Εντατικοί Έλεγχοι Τροχαίας στην Αττική για την Καταπολέμηση Επικίνδυνων Παραβάσεων[embed]https://www.youtube.com/watch?v=0SSDGp4K7qg[/embed]

Συγκροτημένοι έλεγχοι διεξήχθησαν την Παρασκευή από τους αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Στόχος αυτών των ελέγχων ήταν η αντιμετώπιση επικίνδυνων παραβάσεων, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν τροχαία ατυχήματα και να βλάψουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Από τους 2.654 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής, 805 παραβάσεις καταγράφηκαν, μεταξύ των οποίων: 42 για μέθη, 34 για υπερβολική ταχύτητα, 25 για επικίνδυνους ελιγμούς και 13 για παραβίαση φωτεινών σηματοδοτών. Επιπλέον, 5 άτομα συνελήφθησαν λόγω στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης.

Μερικοί από τους συλληφθέντες περιλαμβάνουν τους εξής:

– Τρεις οδηγοί, ηλικίας 28, 30 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη οδήγηση. Οδήγησαν επικίνδυνα, συμμετέχοντας σε αυτοσχέδιους αγώνες, από τη Βούλα έως τη Γλυφάδα, θέτοντας σε κίνδυνο άλλους χρήστες της οδού. Σε αυτούς επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 18.300 ευρώ.

– Ένας 55χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος συνελήφθη στο λιμάνι του Πειραιά για την είσπραξη κομίστρου πέρα από το νόμιμο, καλύπτοντας τη μέτρηση του ταξίμετρου του.

– Ένας 38χρονος οδηγός φορτηγού, ο οποίος είχε παρέμβει στη συσκευή ταχογράφου του οχήματος του. Εντοπίστηκε στην περιοχή του Αιγάλεω με μαγνήτη στον αισθητήρα κίνησης, παραβιάζοντας τη σωστή καταγραφή των δεδομένων του οχήματος και θέτοντας σε κίνδυνο την κυκλοφορία.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα με τις σχετικές δικογραφίες. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Πηγή: newsbomb.gr