Επιμνημόσυνη Δέηση στη Μνήμη του Ιωνά Καρούση στη Θεσσαλονίκη

Επιμνημόσυνη Δέηση στη Μνήμη του Ιωνά Καρούση στη Θεσσαλονίκη

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ένα τυφλό χτύπημα από δύο ενόπλους στο Τελ Αβίβ. Η εκδήλωση έλαβε χώρα ταυτόχρονα με την κηδεία του στο Ισραήλ, παρουσία συγγενών, φίλων και της κοπέλας του.

Ο θείος του Ιωνά, Γιώργος Καρούσης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο ανιψιός του «γάζωσε» από τρομοκράτες, ενώ ήταν απλώς στο καθήκον της εργασίας του. Ο κ. Καρούσης διευκρίνισε ότι οι ισχυρισμοί που τον παρουσίαζαν ως στρατιώτη είναι αναληθείς, εξηγώντας ότι ο Ιωνάς είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ισραήλ και ότι είχε ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία εκεί, εξαιτίας της διπλής του υπηκοότητας.

Η οικογένεια του θύματος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, με τον θείο του να περιγράφει την έντονη σύνδεση που είχαν στην οικογένεια και να αναφέρει ότι πρόσφατα είχαν γιορτάσει τα γενέθλια του Ιωνά, ο οποίος σχεδίαζε το μέλλον του και την καριέρα του στον τομέα της αρχιτεκτονικής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Νούλης, εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του Ιωνά και τόνισε ότι η οικογένεια του είχε δεσμούς με την περιοχή, παρόλο που είχε εγκατασταθεί στη διάρκεια των χρόνων στο Ισραήλ. Υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει αυτό το λουτρό αίματος, που οδηγεί στην απώλεια νέων ανθρώπων όπως ο Ιωνάς.

Πηγή: naftemporiki.gr